Madkulturens hus

2018

Bygherre: Unionkul Udvikling ApS og NRE Denmark A/S
Beliggenhed: Frederiksberg
Ydelse: Ingeniørrådgivning
- Installationer og DGNB-certificering
Byggeudgift: Ønskes ikke oplyst
Årstal: 2015-2019
Areal: 3.500 m²
Arkitekt: Cobe Architects


På hjørnet af Frederiksberg Allé og Platanvej på Frederiksberg ligger grunden, Frederiksberg Allé 41. Under overfladen ligger metrostationen, Frederiksberg Allé, der er en af stationerne på Cityringen. Over jorden skulle der bygges en helt ny bygning, som samtidig kunne rumme nedgangen til metrostationen.

I stueetagen ligger Madkulturens Hus, indrettet i to etager (gadeniveau og mezzanin) med madboder og mindre madbutikker. Oven på bygningens stueetage er der placeret en unik, ny boligbebyggelse i fem etager med 30 boliger, heraf tre 3-plansrækkehuse, ti 2-plansrækkehuse, 16 studios samt én penthouselejlighed.

Wissenberg har medvirket i projektet som underrådgiver for rådgivende ingeniør Arne Elkjær A/S og har stået for projektering og udførelse af de fleste installationer, herunder vand, varme, ventilation, afløb, ledninger i terræn og kloak. Derudover har Wissenberg udført energiberegning på projektet til klasse 2015 og ydet DGNB-rådgivning, så bygningen kunne certificeres til minimum niveau sølv.

Visualiseringer: Cobe Architects