Farum Sundhedshus

2018

Bygherre: SEB Ejendomme
Beliggenhed: Farum
Ydelse: Projektering og fagtilsyn
Byggeudgift: Ønskes ikke oplyst
Årstal: 2015-2018
Areal: 2.700 m²Siden Furesø Kommune fraflyttede det tidligere rådhus i Farum i 2014, havde ejeren af bygningen, SEB Pension, arbejdet med at transformere huset, så det kunne få nyt liv. Furesø Kommune havde samtidig med fraflytningen et ønske om, at der i Farum skulle etableres et sundhedshus, som skulle være attraktivt for en bred vifte af sundhedsrelaterede specialer. Bygningen er derfor ombygget, så den nu kan rumme en række sundhedsrelaterede klinikker. Der er arbejdet med en vis fleksibilitet i huset, så lokalerne kan deles op i større og mindre lejemål. 

Lejemålene er fordelt i stuen og på 1. sal med mulighed for sekundære faciliteter i kælderplan. For at sikre god forbindelse mellem stue og 1. sal er lysindfaldet fra rytterlys ført ned til stueplan gennem store åbninger i de nye, indskudte dæk.

En del af ombygningen var etablering af et moderne privathospital. Wissenberg har blandt andet stået for et distributionsanlæg til medicinsk ilt, vakuum og trykluft, ligesom vi har været inde over sterilcentralen, køling til ventilationsanlæg og bevægelse af luftstrømme i operationsstuerne.